“It’s not how good you are, it’s how good you want to be.” (Paul Arden)

Legyen szó termékről, szolgáltatásról, városról vagy éppen egy diákomról, mindegyikük esetében ugyanarra törekszem: hogy a legjobbat hozzam ki belőlük.

Célom, hogy meg tudják mutatni azt a kincset, ami rejlik bennük, amivel ismertebbek és elismertebbek lehetnek, amivel valódi márkává válhatnak.

Két évtized tanácsadói és oktatási tapasztalata alapján, „márkadoktorként” ugyanakkor azt is tudom, hogy mikor lesz eredményes ez a brandépítés, és mikor bukik el biztosan.

Csak az a folyamat vezet sikerre, ami elméletileg és gyakorlatilag is megalapozott, és a közös cél a hosszú távú fejlődés. Nem az a lényeg, hogy valaki milyen jó, hanem hogy milyen jó akar lenni.

Városmárkázás szakértő

Mindenki szeretné, ha városa olyan ismert és elismert lenne, mint amit megérdemel. Ha több lenne a turista, a befektető, a helyiek pedig jobban éreznék magukat a településen. Városmárka workshopok levezénylésével, városmarketing stratégia kidolgozásával, városmárka-kézikönyv összeállításával ebben segítek. Több megyeszékhely és kisebb település tanácsadójaként, az Országos Városmarketing Díj társ-zsűrielnökeként pontosan tudom, hogy mitől lesz sikeres egy város márkaépítése.

Szeretné, ha városa valódi márkává válna? >

Branding konzultáns

Bár szakterületem elsősorban a városmárkázás, az elmúlt években rengetegféle klasszikus termék és szolgáltatásmárkának is volt szerencsém dolgozni: volt köztük ásványvíz, biztosítótársaság, élelmiszerlánc, ingatlanközvetítő, médiacég, repülőjegy-értékesítő, szakképzési centrum, szépségápolással foglalkozó franchise. Sok esetben reklám- és PR-ügynökségek keresnek meg, hogy branding szakértőként segítsem őket egy adott feladatban.

El van akadva a márkaépítéssel? >

Konferenciaelőadó

A Magyar Marketing Szövetség alelnökeként évről-évre én tartom az éves marketing konferencia, a Marketing Summit egyik plenáris előadását. De többször előadtam már a Magyar Reklámszövetség rendezvényein, a Marketing Commando szuperkonferenciáján, a Menedzserképző Központ, a Márkamonitor vagy a Médiapiac eseményein. Felkérés esetén céges konferenciákon is szívesen vállalok előadást vagy a rendezvény moderálását, magyar és angol nyelven egyaránt.

Jól jönne egy profi előadó a következő rendezvényre? >

Egyetemi oktató

Több mint negyedszázada oktatok, és ez idő alatt minden szinten kipróbáltam magam: felvételi előkészítőben, OKJ-tanfolyamon, felsőoktatási szakképzésben, bachelor képzésben, alapképzésben, mesterképzésben, szakirányú továbbképzésben és doktori képzésben egyaránt. 200 feletti szakdolgozat konzulense voltam és több mint 10 ezren vizsgáztak nálam csak a METU-n. Az alapelvem mindig ugyanaz: ha motivált a diák és motivált a tanár, akkor a végeredmény kimenetele csak pozitív lehet.

Kíváncsi az ország egyik legismertebb marketingtanárára? >

Könyvszerző

Branding témájában Magyarországon nekem jelent meg a legtöbb könyvem, rangos kiadóknál. Legfrissebb ezek közül az Akadémiai Kiadónál megjelent „Országmárkázás – Versenyképes identitás és imázs építése”. De írtam már könyvet a márkázott szórakoztatásról, a márkanév erejéről, vagy éppen arról, hogy miként lett David Beckham egy futballistából globális márka. Sokan a legelső könyvemet kedvelik a legjobban: ahogy a JPÉ Marketing címe is szól, a marketing nem más, mint józan paraszti ész.

Szívesen olvasna egy jó könyvet a márkaépítés fortélyairól? >

Márkakutató

A legtöbben szeretnék, ha a márkaépítésük elméletileg is megalapozott lenne, ugyanakkor tudományos cikkekre se idejük, se energiájuk. Ezt az időt és energiát spórolom meg nekik én: rendszeresen dolgozom fel a legfrissebb nemzetközi szakirodalmakat, követem az új branding modelleket, irányítok kvalitatív és kvantitatív kutatásokat. Ezeket publikációk formájában is közreadom, melyek jelentős része a Magyar Tudományos Akadémia által besorolt hazai és nemzetközi folyóiratokban jelenik meg.

Fontos az Ön számára a tudományos megalapozottság? >

Miért éppen Dr. Papp-Váry Árpád?

Két évtizede foglalkozik márkaépítéssel, egyetemi oktatóként, kutatóként jól ismeri annak trendjeit, tanácsadóként pedig napi gyakorlatát.

Mintegy száz ügyfélnek dolgozott már, mikrovállalkozásoktól kezdve a multinacionális vállalatokig, de szívéhez a legközelebb a városmárkázás áll.

Nemcsak doktori (PhD) fokozattal, de habilitációval is rendelkezik, így a tudományos megalapozottság minden esetben biztosított.

A Magyar Marketing Szövetség alelnöke, a Marketing Summit és más konferenciák rendszeres előadója.

A Budapesti Metropolitan Egyetem nagyobbik fakultása, az Üzleti, Kommunikációs és Turisztikai Kar dékánja. Ugyanitt szakvezetője a kereskedelem és marketing alapszaknak, a marketing mesterszaknak és a digitális marketing executive MBA programnak is.

Három ízben nyerte el „Az év oktatója” címet, melyet közel ötszáz oktató közül egyetlen egy tanár érdemel ki a diákok szavazatai alapján az egyetemen.

Összesen öt, kifejezetten brandinggel foglalkozó könyv szerzője. A Google-ben a márkázás, városmárkázás és országmárkázás szavakra keresve egyaránt első találatként jelenik meg.

Gyakran lehet találkozni vele a médiában, szakértőként rendszeresen kérik ki véleményét tévé- és rádiócsatornák, nyomtatott és offline sajtóorgánumok.

Branding könyvek

Olvassa el, kik és hogyan ajánlották a könyveket! >

Márkaszakértői médiaszereplések

   

     

     

     

Hallgassa meg a márkaépítés témájában készült interjúkat! >

A hónap sikere

2019 július

Plenáris előadás az IAPNM konferencián

Megtiszteltetés, hogy plenáris előadó lehettem az International Association on Public and Nonprofit Marketing éves konferenciáján. Új könyvem apropóján megvitattuk az országmárkázás lehetőségeit és korlátjait. Győr pedig továbbra is jó hely!

2019 június

Háromoldalas interjú a Kreatívban

Ahogy ők fogalmaznak, interjút készítettek “az ország egyik legismertebb marketingtanárával”.

Az interjú teljes szövege itt érthető el >

News & Stories

Duis eget interdum dui. Nullam lectus tellus, facilisis quis sagittis a, fringilla quis diam. Integer non venenatis odio nulla sodales.

View all stories

Modern Art Exhibition at Avada Galerie

március 15th, 2019|

Phasellus eu scelerisque quam, id pulvinar ligula. Quisque pretium pharetra tortor. Vestibulum porta neque et ligula fringilla pharetra. Etiam eleifend ultricies nulla, in viverra.

News & Storie

Duis eget interdum dui. Nullam lectus tellus, facilisis quis sagittis a, fringilla quis diam. Integer non venenatis odio. Nulla sodales ligula ut placerat blandit.

View all stories